Livrarea produselor

•    toate produsele happyprinty.com sunt livrate prin intermediul serviciului de curierat al Poștei Romane, Cargus, DPD, Sameday, GLS sau Fan courier.
•    termenul de livrare pentru comenzile din magazinul online happyprinty.com variază între 1 și 3 zile lucratoare, în functie de greutatea și distanța pe care o parcurge coletul.
Cheltuieli de livrare
•    se aplică o taxa de transport de 20lei
Happyprinty.com va depune toate diligențele pentru a respecta termenele de livrare între 1 și 3 zile lucrătoare. Totuși, nu putem fi considerați responsabili de eventuale întarzieri de livrare sau pierderi de colete provocate de catre un terț sau de catre consumator sau de o cauză imprevizibilă și insurmontabila precum cazul de forță majoră.
În cazul nerecepționării coletului in cadrul termenelor indicate, vom demara o ancheta împreuna cu societatea de curierat și care ar putea sa dureze câteva zile. Pe parcursul acestei perioade, nici o returnare a costurilor nu va putea fi efectuată.
Produsul este predat clientului sau unei persoane terțe care o va receptiona și va confirma primirea produsului în numele clientului semnând documentele de livrare. In cazul în care clientul nu a fost prezent în termenul de livrare la adresa indicată de acesta sau nu s-au asigurat accesul si condițiile necesare predării mărfii în acest termen, magazinul este exonerat de obligația sa de a livra marfa comandată. Clientul își poate reafirma dorinta de a primi marfa și dupa expirarea termenului de livrare in care nu a fost găsit la adresa respectiva, acoperind toate costurile de a doua livrare.

      Colete neridicate și returnate

Clientul nu este exonerat de obligatia de plată a facturii în cazul în care produsele trimise nu au fost ridicate in termen de 5 zile de la primirea notificării de livrare. Cheltuielile cauzate de expedierea tur-retur, vor fi evidențiate și adaugate la factura comenzii returnate. In acest caz Bara Mihaela Daniela II. își rezervă dreptul de a cere plata integrala a facturii cât și a cheltuielilor de curier tur – retur.

       Returnarea produselor

Art. 7. – (1) Consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanța, in termen de 14 zile lucrătoare, fară penalitați și fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.
Execepții de la aceasta regula:
Art. 10. – Consumatorul nu poate denunța unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu excepția cazurilor în care părțile au convenit altfel:
a) contracte de furnizare de servicii a caror execuție a inceput, cu acordul consumatorului, înaintea expirării termenului de 14 zile lucratoare prevăzut la art. 7 alin. (1);
b) contracte de furnizare de produse sau servicii al căror preț depinde de fluctuațiile cursurilor pieței financiare care nu pot fi controlate de comerciant;

c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificațiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
d) contracte de furnizare a inregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care au fost desigilate de catre consumator;
e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor-magazin;

f) contracte de servicii de pariuri sau loterii.
Aplicam legislația în vigoare legata de returnarea produselor si restituirea contravalorii sau inlocuirea acestora. Litera c) din art. 10 prevede excepșia de retur a produselor personalizate dupa specificațiile consumatorului pentru ca aceste produse nu pot fi revîndute. Produsele comandate de tine sunt unicate, personalizate și confecșionate conform preferinșelor tale. Din acest motiv, dupa ce ai finalizat comanda, nu poți renunta unilateral la produsul respectiv.
Consumatorul poate solicita returnarea produselor personalizate in urmatoarele situații:
1. Daca produsul nu este conform cu specificațiile de pe site.
In acest caz, clientul poate opta pentru inlocuirea produsului conform specificațiilor sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreeaza inlocuirea cu un alt produs mai scump, se va achita diferența până la valoarea produsului mai scump, iar daca se inlocuiește cu un produs mai ieftin, Bara Mihaela Daniela II. va returna diferența.
Costurile de transport pentru produsul inlocuitor sunt suportate de Bara Mihaela Daniela II
2. Produse ce au fost livrate greșit, alte produse decat cele solicitate pe site prin comandă fermă.
Consumatorul va returna produsul pentru inlocuire, fară sa mai achite cheltuieli de transport. In acest caz poate opta pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii.

 

Shopping Cart