Termene si conditii

Prezentul document impreuna cu Politica de Confidentialitate si Politica de cookie-uri pun la dispozitia tertilor regulamentul privind termenii si conditiile care guverneaza utilizarea site-ului happyprinty.com . Utilizarea site-ului asa cum este definit mai jos (incluzand accesul, navigarea, achizitionarea produselor si serviciilor disponibile) constituie un acord implicit de respectare a termenelor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document, precum si a politicilor si informatiilor afisate pe site, cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Site-ul happyprinty.com este un site de comert electronic care ofera spre vanzare prin intermediul Internetului cadouri personalizate si nepersonalizate. 

Bara Mihaela Daniela II isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic aceste Termene si Conditii, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care puteti utiliza site-ul. În cazul oricarei astfel de modificari, Bara Mihaela Daniela II va afisa versiunea modificată a Termenelor si Conditiilor, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei document.

Definirea noțiunilor utilizate

Vânzător – Bara Mihaela Daniela II , având sediul social în Strada Luncani, Nr 12, Toplita, Jud. Harghita, CUI 48515990, nr. de înregistrare la Registrul Comerțului F19/476/20.07.2023.

Cumpărător – persoană fizică / persoană juridică sau altă entitate juridică ce emite o Comandă.

Site – domeniul happyprinty.comși subdomeniile acestuia. 

 Comanda – un document electronic ce intervine intre vanzator si cumparator prin  intermediul caruia vanzatorul isi da acordul de livrare a Bunurilor si Serviciilor, iar     Cumparatorul este de acord cu primirea Bunurilor si a Serviciilor si cu plata acestora.

Contract – o comandă confirmată de către vânzător.

Client – persoana fizica sau persoana juridica care are sau primeste acces la continut.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv acele documente si servicii mentionate in Comanda, care urmeaza sa fie furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Continut: toate informatiile (texte, imagini, multimedia etc) accesibile de pe Site care pot fi vizualizate, vizitate sau altfel accesate prin folosirea unui echipament electronic,orice informatie transmisa prin orice mijloc de catre un angajat sau colaborator al vanzatorului, cumparatorului, conform informatiilor de contactare, mentionate sau nu de catre acesta, informatii cu privire la Bunurile si/sau Serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator intr-o anumita perioada de timp, date referitoare la Vanzator, sau alte date privilegiate ale acestuia.

Utilizator – Persoana fizica sau juridica care are sau obtine acces la continut  ca vizitator al site-ului pentru vizualizarea acestuia, prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc.) fara sa implice existenta unui acord scris de utilizare intre Bara Mihaela Daniela II si fara sa necesite neaparat crearea si utilizarea unui cont. Utilizand website-ul Happyprinty.com, utilizatorul este implicit de acord cu prezentele “Termeni si Conditii”. In caz contrar acesta are dreptul de a renunta oricand la utilizarea acestui site. 

 Document – prezentele Termene si Conditii.

Cont – sectiune din Site ce este compusa dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre acesta si despre istoricul Cumparatorului in Site.

Contract la distanta– conform definitiei cuprinse in O.G.34/2014, art. 2 pct. 7, contractul la distanta este încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul; este comanda realizata pe site-ul happyprinty.com .

Tranzactie – incasare sau rambursare a unei sume rezultata din vanzarea unui produs / serviciu de catre Bara Mihaela Daniela II de la/catre client, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Bara Mihaela Daniela II sau prin sistemele ramburs ale firmelor de curierat, indiferent de modalitatea de livrare. 

Comandarea oricarui produs si/sau serviciu de pe site  implica acceptarea prezentului document. Fiecare client  isi da acordul prin bifarea casutei “Sunt de acord cu ‘Termenii si Conditiile” inainte de confirmarea efectiva a comenzii. Tranzactiile sunt conforme cu conditiile stipulate de art 9 din Legea comertului electronic 365/2002. Confirmarea unei comenzi (prin click pe butonul „Plaseaza comanda”), are statut de semnatura electronica, in sensul art.4 pct.3 din Legea semnaturii electronice nr. 455/2001, avind aceeasi valoare cu o semnatura olografa. 

Prezentul document  are rol de contract intre Bara Mihaela Daniela II si client  si se aplica tuturor comenzilor realizate prin intermediul site-ului. Clientul se obliga sa ia la cunostinta prezentele “Termeni si conditii” inainte de a realiza o comanda. 

Drepturile de autor:

Tot ce inseamna text, logo, poze, elemente de grafica web, script, programe, baza de date si tot ceea ce rezulta din aceastea, sunt proprietatea Bara Mihaela Daniela II conform legii in vigoare referitoare la drepturile de autor. Atat sigla cat si sloganul postate in cadrul acestui site apartin deasemenea Bara Mihaela Daniela II. Folosirea oricaror elemente mai sus mentionate fara acordul Bara Mihaela Daniela II se pedepseste conform legilor in vigoare.

Politica de confidențialitate

În baza prevederilor Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, Bara Mihaela Daniela II prin magazinul online happyprinty.com  are dreptul și obligația de a administra în condiții de siguranță și numai în condițiile legii, datele personale pe care ni le furnizezi.

Scopul colectării datelor este: emiterea facturii fiscale, informarea clienților asupra statusului comenzii și sau confirmarea ei, expedierea produselor comandate, cât și comunicarea de oferte și promoții la produsele noastre.

Găsești informații detaliate 

Accesarea siteului Happyprinty.com

Pentru a putea să comanzi mai ușor, fără să completezi de fiecare dată datele personale, îți poți face un cont pe site. Pentru aceasta, ai nevoie de o adresă de e-mail corectă.

Totuși, pentru a plasa o comandă, nu este necesar să te înregistrezi. Poți plasa comanda ca vizitator. Accesul pe site-ul Happyprinty.com este liber și gratuit, iar vizitarea lui nu este condiționată de crearea unui cont de utilizator.

Pentru a plasa o comanda, poți să alegi produsele, să adaugi fotografia sau grafica dorită, să alegi culoarea produsului sau alte atribute specifice, să le adaugi în coșul de cumpărături și să alegi metoda de plată dorită.

Prin plasarea unei comenzi pe site, ești de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care ne derulăm operațiunile comerciale.

Libertatea fiecarei persoane de a accesa siteul este neconditionata. Doar in cazul in care doriti sa descarcati, sa copiati sau sa folositi in scop personal continutul acestui website intrati in subincidenta drepturilor de autorspecificate mai sus.

Este interzisa vanzarea, revanzarea, copierea, reproducerea, exploatarea sau vizitarea acestui website in alte scopuri decat cele pentru care a fost creat adica strict comercial (vanzarea de produse catre clienti).

Metode de plata si livrare:

Pentru orice comanda din magazinul Happyprinty.com, poti alege una dintre modalitatile de plata prezentate mai jos:

Plata online prin card de debit/ credit prin procesatorul de carduri https://www.euplatesc.ro/

Online cu card bancar prin EuPlatesc (Visa/Maestro/Mastercard). Daca ati ales metoda de plata ” Online prin card bancar ” este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati. – Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro) se efectuaeaza prin intermediul sistemului “3-D Secure” elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant. – “3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard. Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

  1. Plata in numerar, la livrare 

Daca doresti sa platesti in numerar, la livrare vei achita contravaloarea comenzii tale direct curierului care iti aduce produsul.

Returnarea produselor:

Toate imaginile produselor prezentate pe site au caracter orientativ si sunt personalizate la cerere conform comenzii realizate de client , motiv pentru care sunt exceptate de la dreptul de retur/retragere prevăzut la art. 9-15 din OUG 34/2014 în ceea ce priveşte contractele la distanţă şi contractele în afara spaţiilor comerciale .

Cu Bara Mihaela Daniela II  beneficiati de 14 zile ferme prevazute de Legea Cosumatorului pentru a ne returna un produs care nu va satisface. In aceasta perioada puteti returna produsul asumand costurile de curierat .

Clientul este responsabil pentru “diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor”.

“Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor” conf. O.G. 130/2000 si modificarile din OUG 34/ 2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse de pe site-uri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 34/2014 art. 16 Returnarea produselor trebuie sa se faca pe cat este posibil in ambalajul original, dar cu toate accesoriile si documentele si fara sa prezinte nici o urma de deteriorare sau uzura, trebuie sa fie noi, fara sa fi fost purtate sau folosite de nici un fel (spalate, impregnate cu parfum sau odorizante de camera, etc), trebuie sa fie complete (impreuna cu toate accesoriile si etichetele sale)”. Deteriorarea produselor sau punerea intr-o stare de nevandabilitate duce la refuzarea returului. 

Produsele livrate trebuie sa fie retrimise catre Bara Mihaela Daniela II pe costurile si responsabilitatea consumatorului care se obliga de asemenea sa se asigure ca transportarea acestuia(acestora) se va face astfel incat sa nu afecteze starea produsului, in ambalajul original. 

Consumatorul nu mai beneficiaza de aceleasi drepturi si in cazul in care produsul comandat a fost creat dupa solicitarile acestuia adica mai exact produsele personalizate sau cele care prin natura lor nu pot fi returnate (cele care contin imagini sau texte personalizate la alegerea clientului).

Categoriile de produse care se exclud de la posibilitatea de returnare conform Ordonantei de Urgenta 34/2014 din 04.06.2014 articolul 16 punctul c. Furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar.

,,Ce produse / servicii NU se pot da RETUR

bilete de avion și de tren, bilete la concerte, rezervări la hotel,

închirieri de mașini și servicii de catering rezervate pe perioade sau la date determinate

produse alimentare și băuturi livrate la domiciliu, în mod regulat

produse fabricate la comandă sau personalizate în mod clar

înregistrări audio-video sau programe informatice sigilate, precum

DVD-urile, pe care le-ați desigilat după primire

conținutul digital on-line, dacă ați început deja descărcarea sau vizionarea on-line și dacă ați acceptat faptul că vă pierdeți dreptul de a vă retrage din contractul de achiziție odată începută descărcarea sau vizualizarea

bunuri cumpărate de la persoane fizice, mai degrabă decât de la companii/comercianți

contractele urgente de reparații și întreținere – dacă sunați un instalator pentru a-l ruga să vă repare un duș, nu puteți anula lucrarea, odată ce ați convenit asupra prețului serviciului.”

Consumatorul poate solicita returnarea produselor personalizate in urmatoarele situatii:

1 Daca produsul nu este conform cu specificatiile de pe site sau produsele prezinta defecte de fabricatie. 

In acest caz, clientul poate opta pentru inlocuirea produsului conform specificatiilor sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un alt produs mai scump, se va achita diferenta pana la valoarea produsului mai scump, iar daca se inlocuieste cu un produs mai ieftin, Bara Mihaela Daniela II va returna diferenta.Costurile de transport pentru produsul inlocuitor sunt suportate de Bara Mihaela Daniela II.

Nu se considera defect de printare diferenta de nuanta; exista posibilitaea ca pe ecranul calculatorului culoarea sa fie mai inchisa sau mai deschisa deoarece modelul de culoare utilizat de acest dispozitiv este RGB, iar pentru tipar in policromie, modelul de culoare folosit este CMYK.

 Calitatea produselor difera in functie de calitatea imaginilor, de aceea pentru un produs de calitate asigurat-va ca imaginile transmise sunt clare si de buna calitate, nu se considera defect de printare daca poza este intunecata sau de claritate slaba. Dacă o fotografie nu se poate folosi din cauza calității ei (este neclară / nu are rezoluția potrivită) vom încerca să îmbunătățim imaginea, iar dacă rezultatele nu sunt rezonabile te vom contacta pentru a ne furniza o altă fotografie mai calitativă. Ne rezervăm dreptul de a nu realiza o comanda de proastă calitate.

Pentru a ne asigura că produsele tale sunt exact așa cum le dorești, vom folosi textul notat de tine. Îți recomandăm să verifici cu atenție textul și să te asiguri că toate cuvintele sunt scrise corect și cu ortografia dorită, deoarece nu avem obligația de a corecta textul. Vrem să te asigurăm că produsele personalizate sunt realizate special pentru tine, așadar nu se pot returna. Așadar, puțină atenție în plus nu strică! Dacă ai nevoie de ajutor sau ai întrebări, nu ezita să ne contactezi. Suntem aici pentru a te ajuta să creezi produse personalizate unice și de calitate.

Dacă dorești să păstrezi textul pe care îl propunem în imaginea de prezentare a produsului, nu trebuie decât să notezi acest lucru în detaliile comenzii.

Prin urmare nu se considera defect de fabricatie daca textul livrat de tine are greseli.

  1. Produse ce au fost livrate gresit, alte produse decat cele solicitate pe site prin comanda ferma.

Consumatorul va returna produsul pentru inlocuire, fara sa mai achite cheltuieli de transport. In acest caz poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. 

Renuntarea la cumparare pentru produsele fara personalizare

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului sau.

Clientul va putea solicita schimbarea produsului sau returnarea contravalorii acestuia in termen de 14 zile lucratoare de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. In cazul solicitarii unui alt produs  Bara Mihaela Daniela II va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparat initial. Cheltuielile de retur sunt suportate de consumator.

Rambursarea sumei se va face in cel mult 10 zile de la data returnarii produsului. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 zile de la confirmarea returului de catre Bara Mihaela Daniela II Returnarea se face numai in conturi indicate de Client. Nu se fac returnari in numerar sau ramburs. 

Tarif livrare – 20lei – pe langa pretul produsului/produselor achizitionate ce va fi afisat in cosul de cumparaturi.

Fiind un magazin online ce se adreseaza intregii tari, Happyprinty.com va aduce la cunostinta ca poate trimite oriunde in tara comanda (coletul) dumneavoastra. Mai multe detalii veti putea gasi mai jos:

 MODALITATI DE LIVRARE

Livrarea produselor se face prin intermediul curieratului rapid, la adresa furnizata de cumparator in momentul realizarii comenzii.

 Cumparatorul trebuie sa furnizeze in momentul plasarii comenzii adresele de facturare si livrare reale si corecte.

Bara Mihaela Daniela II va face tot posibilul pentru respectarea termenelor de livrare. Totusi, nu suntem responsabili de intarzierile de livrare sau pierderile de colete ce au fost provocate de catre un tert sau determinate de o cauza imprevizibila.

In cazul in care coletul nu a fost receptionat in cadrul termenelor indicate, vom demara o ancheta impreuna cu firma de curierat cu scopul de a stabili care sunt cauzele ce au dus la aceasta situatie

 Timpul de livrare

      Livrare in 1-5 zile de la confirmarea  comenzii pe intreg teritoriul Romaniei (exceptie face ziua de Sambata si Duminica cat si zilele de sarbatoare legala cand coletele nu vor putea fi livrate sau vor avea intarzieri. Pentru comenzile plasate in cursul zilei de Vineri produsele vor putea fi livrare la adresa specificata in cursul zilei de Luni  in functie de termenul de 1-5 zile mentionat mai sus.

Modificarea unei comenzi

Ai posibilitatea să modifici o comandă în primele 30 minute după ce ai plasat-o. Dacă acest interval de timp a trecut, există posiblitatea să nu mai putem modifica aspecte legate de comanda ta, ea aflându-se în procesare. Așadar, asigură-te că fotografiile sunt cele dorite și că textul personalizat este corect. 

Vrem să te asigurăm că facem tot posibilul să îți livrăm comanda cât mai repede posibil, dar pentru a evita orice emoții, îți recomandăm să comanzi cadourile cu ceva timp înainte, mai ales în perioadele aglomerate dinaintea sărbătorilor. Deși ținem la promisiunile noastre, uneori din diverse motive independente de voința noastră, intervalul de livrare de 1-5 zile lucrătoare se poate prelungi până la 7 zile lucrătoare. Așadar, nu lăsa totul pe ultima sută de metri și comandă cu încredere din timp. Vom face tot posibilul să îți livrăm comanda cât mai repede și să te ajutăm să ai parte de o experiență plăcută și fără griji.

Dacă nu primești comanda în intervalele specificate, te rugam sa ne contactezi

Anularea unei comenzi

Bineînțeles că poți anula o comandă în primele 30 de minute după plasarea ei, daca ne contactezi. Dar dacă au trecut cele 30 de minute și totuși nu mai dorești comanda, vom face tot posibilul să te ajutăm. În cazul în care comanda a intrat deja în producție, a fost finalizată sau este pregătită pentru livrare, nu mai putem anula comanda (cu excepția produselor ce pot fi revândute). Suntem aici să găsim cea mai bună soluție pentru tine.

Valoarea maxima a obligatiilor Bara Mihaela Dabiela II, fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de la clientul respectiv. Dupa expedierea acceptarea produselor si trecerea termenului de 14 zile pentru returnarea produselor, clientul nu mai poate pretinde catre Bara Mihaela Daniela II returnarea banilor in nici un fel si deasemenea, nici returnarea produselor.

Publicitate

Bara Mihaela Daniela II poate afișa reclame la produsele din oferta sa, precum și la produse ori servicii apartinând tertilor. Prin utilizarea site-ului happyprinty.com și prin acceptarea Termenilor și Condițiilor de utilizare ale acestuia și a Politicii de Confidentialitate, îți exprimi acceptul de a fi destinatarul acestor comunicări cu caracter comercial.

Cumpărătorii pot face sesizări sau reclamații legate de produsul achiziționat prin intermediul danabarapod@yahoo.com Termenul maxim de soluționare a reclamațiilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

La înregistrarea ca utilizator al site-ului happyprinty.com, îți vom solicita o serie de date personale, cum ar fi numele și prenumele, adresa de e-mail, dar și alte informații cu caracter personal, care să permită identificarea dvs. ca utilizator al site-ului și în definitiv livrarea bunurilor comandate.

În cazul în care nu sunt completate datele cu caracter personal în formularul de comandă, sau în cazul în care nu accepți „Termenii și Condițiile” de la finalizarea procesului de comandă, atunci comanda va fi anulată, respectiv nu vei putea plasa comanda pe site.

Alte motive pentru colectarea datelor sunt: informarea cumpărătorilor cu privire la comandă, evaluarea produselor oferite, marketing, cercetarea de piață, monitorizarea vânzărilor și comportamentul utilizatorului, emiterea facturii fiscale și livrarea produselor.

Te rugăm să citești în întregime Politica de cofidentialitate, pentru a te informa cu privire la informațiile colectate de happyprinty.com, la modul în care sunt folosite și la drepturile privind protejarea intimității tale.

Conform Legii 667/2001, beneficiezi de dreptul de acces, de intervenție asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a te adresa justiției. Totodata, ai dreptul de a te opune prelucrării datelor cu caracter personal care te privesc și să soliciți ștergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi te poți adresa cu o cerere scrisă, datată și semnată la danabarapod@yahoo.com.

Informațiile cu caracter personal primite de la clienți pot fi furnizate instantelor judecătorești și altor organe abilitate ale statului (Poliție, Procuratură), în baza și în limitele prevederilor legale și ca urmare a unor cereri expres formulate de către acestea.

Forță majoră

În situații de forță majoră, ambele părți, cumpărător / vânzător, sunt scutite de răspundere în cazul nerespectării /întârzierii obligațiilor contractuale. Ne referim la forța majoră ca fiind o situație imprevizibilă, în afara controlului părților și care nu poate fi evitată.

Dacă respectiva situație nu încetează în termen de 15 zile, părțile vor avea dreptul să notifice, fiecare celeilalte, încetarea contractului, fără ca vânzătorul/cumpărătorul să poată pretinde celeilalte părți daune.

Soluționarea conflictelor

Informațiile de mai sus sunt supuse legilor române în vigoare (Legea 365/2002 privind comerțul electronic și OG 130/2000 privind protecția consumatorului la încheierea și executarea contractelor la distanță). Eventualele conflicte de orice fel care ar putea sa apară între clienți și Bara Mihaela Daniela II vor fi rezolvate pe cale amiabilă, în maxim 30 de zile lucrătoare. Dacă rezolvarea pe cale amiabilă nu va fi posibilă, conflictul va fi soluționat de instanța competentă în conformitate cu legile române în vigoare.

Bara mihaela Daniela II isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari ale site-ului/structurii acestuia/serviciului, inclusiv modificari ce ar putea afecta site-ul sau orice continut, fara notificare prealabila a clientului. 

Bara Mihaela Daniela nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari, setari, etc., care nu sunt facute de catre administratorul site-ului. 

Daca oricare dintre clauzele din prezentul DOCUMENT va fi gasita nula, indiferent de cauza, acest lucru nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, clientul accepta fara obiectiuni.

Shopping Cart